link hover

tau tak ape link hover tuh ?
hope thu lah .. ade orang comment blog fie . 
kate nye cm ni 


kalau nak buat cm header fie . 
buat kat photoscape pon tak pe .
kalau ade photoshop lagi mudah 
lepas tuh kita transperent kan . 

do step by step tau 

* login 
* design 
* clik edit HTML
* tick Expand Widget Templates
* cari kod ini ( a:hover ) 
* buang semua yang ade kat hover tersebut tapi jangan pulak 
anda buang semua kod .buang dari bawah hover sampai atas dia  ( a img { )
*copy kod ini dekat bawah ( a:hover ) 

color:#000000; background:url(http://i603.photobucket.com/albums/tt117/misdollymie/rainbowhover.gif);
background-repeat:repeat;
text-decoration:none


* anda akan dapat kod nya macam ni 

  a:hover {
color:#000000; background:url(http://dl5.glitter-graphics.net/pub/590/590935ankbyj1xx4.gif);
background-repeat:repeat;
text-decoration:none

}

* kod yang berwarna merah itu bole tukar ,
anda boleh cari di sini glitter-graphics
 * clik save . 

ade pape yang tak paham sila inform kat fienaz ea 

salam sayang dari fienaz



Thank you for reading. Like and Comment if you may

5 budak comel:

sitihanisahali said...

ey...suke nye....trime kaseh sgt3 ye........jap lagi nak try...tq :)

fie :p said...

welcome .. hope bole lah .

sitihanisahali said...

awk,sye x jmpe la kod a img { tu..

fie :p said...

buang kod yang ade kat ( a:hover )
buang sampai kod seterus nya .
tapi kod seterus nya jgn buang .

~Queen Of Heart~ said...

tak tau nk buang yg mana..

 
Copyright © 2010-2011.segala yang tercatat adalah hak nurulsyafinazhusni