FARHAN HAFIZ



awk semua nampak tak pic dak tuh . 
oke skrunk entry fie pasal budak nie . 
ade lha hari tuh die text aku kat fb . die nie mmber ex-couple fie . 
nak dengar tak ? nak dengar angkat ketiak . haha :p
hari tuh budak nie mintak no fie . 
fedup gile tau tak . tapi comel gak . haha suck !
comel kan . haha ^^ suke suke .
tahu tak di tak bagi saya tulis tenang die lagi ..
geram nye . tak pe lha sabar je lha .
nasib comel . haha 



THE END 
sebab saya ta thu ape lagi . 
im very sorry if bosan. hanye mahu cerita je ape yg berlaku dalam hidup ku . 
hope menghibur kan . haha suck ^^ 

P/S UNTUK YOU BACE FARHAN 



Thank you for reading. Like and Comment if you may

CERPEN



nampak tak entry itu . terase di hati nk tulis sebuah cerpen lah . 
walaupon tak menarik mane . 
sebab hari itu saya selak blog kawan-kawan . 
ternakmak blog ini 
blog ni tersimpat banyak sangat cerpan and novel online . 
best-best cerita yang beliau buat . 
saya tak tahu siape penulisnya . 
if awak semua nak tngok karya fienaz
tunggu ye semua . ala nak juga ikut contoh penulis tuh . 

harap semua saport saya lah . hanya mahu mencube 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

cek berat blog kamu

nak tahu tak blog aku ni dah berat .
nak tahu berat nya berape . 


berat kan . kecian blog saya
if u semua nk cek clik kat  sini


Thank you for reading. Like and Comment if you may

AWARD ( ^ - ^ )

daveharm.com

comel kan award nie ? akak soofiyah yang bagi . 
lawa kan . jeles tak ? haha . 
bukan selalu dapt award nie . haha ,
thankz akak bgy award nie . 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

ADIK COMEL ^^


COMEL TAK DUA BERADIK NIE ?
yang sebelah kiri name dia ROSNATASYA AMIRA 
yang sebelah kanan ROSNADIA AMIRA .
comel kan . dua-dua adik angkat kesanyangan aku . 
hari tuh die orang pergi melaka tau , 
kesian akak die kat sini . haha 
menangung rindu . haha syg adik . muaxx 

adik berdua comel :) 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

CONTEST BLOG PALING KAWAI

wie mari sini . aku masuk contest lagi . nk tahu tak contest ape .
thankz tag cik lyssa  . 


name pon contest mesti ade syarat kan ? nk tngok syarat nye clik kat link nie http://kanakanakriangpunyeblog.blogspot.com/ 

nak tang sape ek ?
tag orang yang sama je lah .

Thank you for reading. Like and Comment if you may

CONTEST AKU MAHU TOPUP FREE !!


contest lagi . hahaha . hebat tak . bermacam-macam contest aku masuk . 
ny contest dari tuan punya blog http://humblemodest.blogspot.com/ ..
ni saya copy dari blog tersebut .

Tarikh tutup contest ini adalah pada 17/1/2011
Jadi korang semua mempunyai masa yang amat panjang untuk join contest ini .. 

Pemenang akan ditentukan menerusi cabutan bertuah .. !!
Banya-banyak kan lah berdoa yer supaya korang dapat topup free ni ..

Hadiah Utama - Topup RM20
Hadiah Kedua - Topup RM10
Hadiah Ketiga - Topup RM5   

lumayan bukan ?
jom join . saya tag pada semua kawan list saya .

p/s meh semua masuk nak . if nasib dapat lha . 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

CONTEST IN YOUR SMILE

contest lagi kan . ala hanye mahu mencube nasib je . jgn pikir saya nie tamak tau .



contest ny pulak anjuran http://yasyahierastory.blogspot.com/
if nak join clik kat situ tau .
dia ade 3 kategori . 
if nak tahu lebih lanjut clik kat link tersebut .


TARIKH TUTUP : 1 MARCH 2011
( lama lagi tarikh luputnya ) 

Lama lagi kan ? JUM JOIN RAMAI2 ea :)



saya nak  KATEGORI SENYUM PALING MANIS 
manis ke seyuman aku . haha . 
gambar yang aku pilih . 



if korang rase aku nie keterlaluan join contest . sorry ye . hanye mahu mencube nasib 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

PEACE CONTEST


jumpe satu lagi contest .. ikut kan semua contest nak join  . haha ^^
nak cube naasib je syg . contest nie ezan idma anjur kan .
if nk join clik je lha kat link name dy tuh k . 

tarikh tutup pade 01 january 2011 okey 

saya tag semua kawan saya yang datang kunjung ke blog saya . 

photo yang saya guna 







Thank you for reading. Like and Comment if you may

CONTEST EDIT PHOTO


dalam ronda-ronda dekat blog orang . 
tenampak blog  akak  qaseh . dia anjur kan contest edit photo lha .
rase di hati nk join contest nty . haha sedangkan dha bnyak contest aku join . hanye mahu cube nasib saja
ingat tak aku pernah cakap . setiap contest ade syarat . 
tapi kali nie aku mls nk copy syarat-syarat kat blog akak qaseh .
so if nk ngok syarat-syarat die clik kat name akak qaseh .

tarikh tutup :
31 DISEMBER 2010
pemenang akan diumukan pada
8 JANUARI 2011 

photo yang saya guna kan 
memang tak nmpak muke . so sorry lha . hehe


 before edit :


after edit : 



saya tag :

akak keyla 
hidayah


Thank you for reading. Like and Comment if you may

CONTEST MUSLIMAH ANGGUN 2

sambil blogwalking kat blog owg pagi-pagi nie terjumpe blog joyah pot pet dekat 
entry dia ade tulis pasal contest muslimah anggun 2 . terdetik di hati aku 
untuk masuk contest nie . haha ^^ . rase nye aku nie cm muslimah anggun ke ?



name pon contest mesti ade syarat nye kan . 
nak tngok syarat-syaranya ?
syarat-syarat nie aku copy dari blog akk izza



  1. Muslimah
  2. Follow akak izza
  3. Add blog ini dlm blog list korg * supaya korg alert tau*
  4. Letak Banner dlm entri shj, sidebar x perlu ye
  5. Tag at least 3 persons, makesure diorg tau ye
  6. Sekeping gambar Muslimah yg sopan ye. [PENTING]
  7. Free to wear any kinds of hijab
  8. And sertakan satu ayat yang menggambarkan diri anda[PENTING]
  9. Leave link anda di tempat komen okey :)
  10. Warganegara. :)


Contest bermula : 26th Dec - 30th Dec 2010
Prize      : Shawl + accesorries + suprise gift

TAMAT : 30th DEC on 10.00 am


Hadiah akan dipos on 30th Dec selepas pemenang diumumkan. and suprise gift akan dihantar kemudian. Yang pasti,suprise gift mmg adiah best
!! Senang kan? Cepat2!! Korang da xde masa..:D 

Ingat! Gambar anda and satu ayat yang menggambarkan diri anda. 2 je! :) 



 
ayat saya pulak :
kecantik kan dan keayuan tidak dapat di lihat dari luaran hanya dapat dilihat dari hati yg suci yang sentiase mengingati allah s.w.t 
 saya tag : 


Thank you for reading. Like and Comment if you may

PHOTO CONTEST


contest ny hadiah nye top4 rm 20.00 .


syarat nye mudah . 

1.Anda harus menjadi follow http://blogsuduthati.blogspot.com/....untuk mengetahui info tentang 
contest ini... [ done ]


2.Letak banner contest pada ENTRI dan SIDEBAR anda selama

 tempoh contest ini berlangsung dan 'link'kan banner tersebut kepada 
entri anda yang berkenaan dengan contest ini. [ finish ]

3. uplod satu gambar dimana anda menangkap diri anda sendiri pada sebuah cermin.



4.Tag seberapa banyak rakan anda...

[ saya tag semua yang berkunjung ke blog saya . senang kan ? ]

5.Tinggalkan 
url blog  anda pada SIDEBAR http://blogsuduthati.blogspot.com untuk memudahkan saya untuk pergi ke blog anda....

6.Hanya gambar yang kreatif akan dipilih sebagai Pemenang...

7.Contest ini bermula pada 5 Disember sehingga 31 Disember

8.Hadiah yang ditawarkan adalah Topup bernilai rm 20.00...



[ PIC YANG DIPILIH ^^ ] 

ny photo yg sye . mase ny saya dekat dalam kereta . cermin tuh 
cermin sy . memng ta kan nmpak bentuk cermin tuh . 
tapy cermin tuh cermin kecih sy letak kan gam and lekat kan 
ia di tempat duduk belakang . supaya 
senang say apakai tung or 
btol kan tudung . mase ny nk g jln . memang ta nampak muke . so sorry .
tapy mungkin ta kan terpilih sebb muke tak nmpak . 

 
atau pon pic ny  






maaf takot ta di terima pic yg satu lagi sbb tak nampak muke . 
so ny pic yg satu lgy . ny pada hari yang lain . 


nak join clik kat link yang ade . 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

jom berkenalan .

bosan nye duduk dekat rumah . bile pulak hari sekolah akan tibe . 
ecok hari yg mengerunkan bagi aku . sebab result pmr fienaz akan keluar . takot nya. 
bile sekodeng blog akak hanna ade entry tentang jom berkenalan . 
jom berkenalan dianjuran oleh blog catatan  cikgu loqman hakim .
alang-alang fienaz ta de benda nak buat jom kenal-kenal dengan finaz ^ - ^ 

1)Buat Entry  bertajuk"SEGMEN  JOM BERKENALAN" 

[ finish ]

2)Paste banner segmen jom berkenalan dalam entry anda(kalau nak letak kat sidebar pon takpe)..linkkan ke entry ni~

[ letak kat entry jelah ]

3)Jawab 7 soalan berikut:

-Apakah status anda :

[ ai status pon nk thu ? hmm .. status fienaz berpunya suda but 
no need to know her name right . if you all tahu fienaz berpunya sudah cukup bukan ? ]

-Ceritakan tentang diri anda :

[ name penuh nurul syafinaz , pangill fienaz je . selebet dan macam-macam lagi .
fienaz anak sulung dari 4 adik beradik errgh ==' 
memang fienaz bukan akak yang baek sebab adik semua tak nk dengar cakap geram =='
tapi fienaz cube jadi akak yang baek . cita-cita fienaz nk bka satu pusat pemuliharaan haiwan . 
kesian kat haiwan serpeti kucing anjing yang terbiar . fienaz
sayang kan haiwan . that why lha . lagi pon fienaz ta suke lihat haiwan yang terbiar 
dekat luar sana kesian mereka pon nk hidup macam kita . haha ^ ^ sampai sini je lha . karang kowg penat nk bace panjang-panjang . ]

-Ceritakan tentang Blog anda :

[ blog nie di hujut kan pada awal tahun 2010 . pada 16052010 
ea kot ta sure sangat lah haha . fienaz suke edit blog nie bile tak de keje . sebab boring .
 kadang-kadang fienaz tolong mak fienaz ajar die buat blog . if tak fineaz akan edit blog 
orang sebab fienaz ta de keje . if nk tahu tentang blog fienaz lagi korang terjun kedalam 
blog fienaz tau . walaupon blog nie kurang menarik sorry . ^^

-Apa pandangan anda tentang dunia blog?

[ menarik dapat berjumpa pelbagai orang . kebaikan diie banyak . banyak ilmu yang saya 
dapat dari blog nie ]

-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog

[ sebelum buat entry pikir dulu . jangan maen suke je nk buat entry yang bole buat owg 
laen terase . jangan sampai orang ta nk berkawn deegan kita sebab 
entry yang kita buat  ]

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda

ta de pape yang unik lha pasal blog nie . 
tetapi blog nie memenuhi pelbagai jenis katon yang di tunjuk kan . 
tapy hanyah pembace blog fienaz saja yang bole menentukan blog 
fienaz sama ade chantek  atau pon tidak 

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?

[ sampai mati kot ? huhu . fienaz baru je tahu dpt thu tentng nuffnang kate nye bole 
mendana pendapatan dengan blog . so fienaz nk mencube juga rase di hati .  


4)Tagged 4 orang rakan blogger anda

sis nadia
hafizah
sys keyla
hidayah


6)Tarikh tutp sampai 3 Januari 2011~



Thank you for reading. Like and Comment if you may

BLOG RIZWAN


blog ny baru je siap . ta thu lha lawa atau pon tak . 
di sebab kan die lelaki sye kurang pandai nk edit sebab banyak pilihan utk perempuan . 
hehe ^^ . 
terjah lha blog dy . lgy pon kat blog dy ta de pape lgy . hanye mahu kamu semua lihat hasil tngan sye 
pada blog lelaki  . maybe klo owg bagy saye buat blog perempuan mesti lagi lawa kan ?


p/s : maaf mungkin blog ny kurang menarik rizwan + - +

Thank you for reading. Like and Comment if you may

kontest blog terkemas peryertaan telah ditutup

tengah selak2 blog orang teringat blog akak hana and akak fie .
dekat blog akak hana dy ade tulis au 

HADIAH : MISTERI DRPD HANA,FYZA,BATIK VALLEY DAN AYUNA  !
TARIKH TUTUP : 1 FEBRUARY 2011

PENYERTAAN DITUTUP KERANA MELEBIHI LIMIT 1000ORANG PESERTA . TERIMA KASIH UNTUK PENYERTAAN AND SAMBUTAN YANG MENGGALAKKAN DARIPADA KORANG SEMUA . HANA SAYANG U OLLS ! MUAHHXX . LOL

p/s : banyak kan yg masok . wau ( ! ) banyak betul sambutan . semoga berjaya akak hana and akak fie 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

kontest blog terkemas


first time fienaz masuk kontest macam ny . 
nk cube jug . tah-tah bole menang ke . 
sye nk cube nasib je ..
spe2 nk join please inform kat akk hana dan akk fiza
ade syarat tau nk masuk jom tengok syarat nya . if nk join kowg inform kat kak hana or akk fiza au . 
and di suruh tag 3 owg . 
pilihan fienaz 


p/s : sorry if ta de nama kowg . kontest ni terhad pada 500 owg . setiap owg memilih 3 owg dan tag pada nye . 


Thank you for reading. Like and Comment if you may

AWARD lagi ^^


award ni dapat dari akk sabrina thankz akk bgy
award comel ny . nk dpt cm ny lgy g larh tngok blog akk uh sendiri . clik je name akk tuh au .



Thank you for reading. Like and Comment if you may

AWARD ( ^ - ^ )

 dapat award's nk tngok ?
thankz tag kat saya

1st AWARD :


ny keyla  yang bagi . dy kate blog aku cute hehe


SECOND AWARD :




thankz keyla . u so awesome . thankz four tag :) 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

adek ( ^ - ^ )




ingat tak budak ny nama dy khai 
budak ny dulu adik aku . tapy skrunk kami dah ta de pape hubungan . 
aku rase kehilangan die . 
dia makin ingin megelakdari aku . dia cube untuk berlari supaya tidak berjumpa dgn aku . 
aku kehilangan seorang adik angat yang aku sayang dulu . 
tapi sekarang aku temui adik angkat yang bole mengembira kan aku 





budak pakai selendang itu lha adik baru ku .
die memahami aku . walaupun aku kehilangan khai adik angkat aku itu . 
tapi pengganti dia ialah adik rosnadia .
adik angkat aku .


p/s : sayang kau khai and nadia 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

FRIEND'S







AEDA 




ZALIKHA




FATIN



AFIQAH




ZUBAIDAH



aku rindu pada kowg semua . 
bole rehat sama-sama . 
harap-harap result PMR kita taon ny cermelang semua :)


p/s : I LOVE YOU 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

AEDA ( ^ - ^ )



What is a friend? A friend is someone who you think your life would be different if they didn't exist. A friend is someone who never leaves you out. You are always inluded when you are with them. A friend is there for you, no matter what. And I love all my girls, so much! Thank you for our relationship. For it means so much to me! Your kindness and understanding and loving ways you share so free. Thank you for being beside me, when I needed someone that cared. And thank you for all your loyalty, for the times together we shared. I don't need words to express, I don't need tears to shed. I don't need to ask for a smile. All I need is to be your friend, forever! And thanks for being my friend, thanks for being there when I needed. Most of all, thanks for everything! Hearts, xoxoxoxoxo <3

this word you say to me syg . this  world so mean's to me .

p/s : I LOVE YOU 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

BUDAK COMEL ( ^ - ^ )


budak kecik i love you thu ..
u make my day 
u make my life 
u take my heart 
u take my soul 
i love you lah kecik .



p/s : I LOVE YOU SAYANG ( ^ - ^ )






Thank you for reading. Like and Comment if you may

I LOVE YOU !

 
 
ZAC EFFRON 
doesn't he look so HANDSOME ?
 
 
 
 
 JUSTIN BIEBER
doesn't he look so GORGEOUS ?



SALENA GOMEZ 
doesn't she look so CUTE ?
 
 
 
 
VANESSA HUNDGENS 
doesn't she look so ADORABLE ?




DEMI LOVATO  
doesn't she look so SWEET ?



last word  i want to say i love them .

Thank you for reading. Like and Comment if you may

? KUCING ?

comel ta kucing ny ?
bukan itu yg aku nak  kepoh stu dunia !
aku ade bace satu buku tajuk buku itu SOLUSI . 
dalam aku selak-selak muke surat buku itu . 
aku ternampak artikal " BULU KUCING ITU HARAM "
so aku bace . 
rupa-rupanya bulu kucing tuh haram tahu tak . 
kati nye " bulu kucing yg tercabut dari badan nye itu dierti kan serperti bangkai .
haiwan yg tidak bole dimakn serperti kucing , monyet , dan tikus 
jika bulu nya tercabut dari tubuh nya sama ade mati atau pon tak 
ia haram ." tapi tak thu lha hukum nya klo kene manusia . 
sebb buku tuh mak aku dha bawak pergi keje  .
tngok lha ecok klo buku tuh mak aku bawak balk rumah aku cerita lgy . 

suke sangat klo u all comen i punya entry !


Thank you for reading. Like and Comment if you may

GENG SERABUT !


wie aku rindu aku kat kowg semua .
syafiq aku rindu nk tngok kau melatah . dan aku rindu nk gigit kau lgy . hahaa *kiding
mus lak . aku rindu nk tngok gelagat kau dgn aeda . 
aeda aku rindu nk kau memekak kat aku dan khai . 
rizal aku rindu nk borak2 dgn kau . 
semua aku rindu . gaba kita tak lengkap kan sebb khai tak de . 
yg ade syafiq , mus , aeda , rizal and aku .
tanpa khai kumpulan kita tak lengkap kan . 
aku rindu lha kowg semua . 
nk lepak dgn kowg lgy sengal . 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

i'm home .

ouh my sweet home .
i come back ..
suda sebulan aku dok kampung . 
dha lha tadpt onl . bapak sedih gile .. hahaha
anywere aku dha blik now . yayaaaaaa .
makne nye tiap2 hari aku onl .. syok nye .. 
 .. 
now aku mula menaip lgi . 
tunggu jea cerita dari aku tau . 
jgn lupe comment lak . 
 ...
cukup lha kata2 aku hari ini . aku penat nk rehat . 
hello tomorro .

Thank you for reading. Like and Comment if you may

KAMPUNG !

 nk dengar cerita kat sini tak ? boring gile babi . tak de benda nk buat .. tapi aku nk cerita masaalah yang aku tanggung mase nak balik sini .. nak tahu tak ? oke aku cerita..
malam sebelum aku bertolak pagi nya . 
aku text member aku name diye aeda . 
aku kate aku nk balik kampung esok . 


*****


pagi nya aku bertolak bersama pakcik aku . 
semasa didal kereta . 
aku text aeda . pada mase tuh aku dha smpai perhentian melaka . 
aku mahu menuju ke johor . 
aeda kau tak percaye aku kat dalam kereta . 
pada mase tuh aku sudah berkali-kali ckp dgn aeda . aeda tetap tedik pecaye kepada aku . 
tibe perhentian seremban , aku dan pakcik aku berhenti utk sarapan . 
kami sarapn dkat kfc . pada maa itu khai ex coup aku mahu jumpa aku . 
aku sudah beritahu pada mereka yg aku sudah berada di perhentian seremban .. 
apa kan daya percakapan aku di endah kan . mereka kate aku dekat rumah . 
setelah beberapa jam aku di dlm kereta . akhir nya aku smpai di kampung ku . 


******


hari keesokan nya . aeda lepak bersama-sama coup aku . 
aku suruh diye menaya kan kat khai . 
masih kah diye perlu kan aku . 
khai kate diye perlu break up . 
so aku kene terima .
10 / 11 / 10 . kami break up . 
now aku single . if sape nk ambik borang , 
haha *kiding . 
because aku tunggu diye . ! 




 p/s :cerita yg tak menarik bukan . perlu kan komen dari anda . perlukah kami bersatu ? 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

 
Copyright © 2010-2011.segala yang tercatat adalah hak nurulsyafinazhusni