koko krunch

 

 selamat pagi kawan - kawan :) 



cerita pasal koko krunch :) fie tak ade idea nk buat story :) so fie buat story tentang ape setiap pagi fie makan iaitu koko krunch . rutin harian fie makan koko krunch kalau tidak pagi - pagi fie tak makan walaupun ade nasi goreng atau makanan lain :) macam fie cakap dah rutin harian fie makan koko krunch :) fie rase pagi - pagi tak tahu nak buat ape ! cukup lah story fie pagi ni , nanti fie sambung lagi story lain pulak :)

Thank you for reading. Like and Comment if you may

facebookk

 


 selamat petang semua :) 

ape cerita fie sekarang ni pasal facebook :)  kalau cerita pasal facebook macam - macam cerita kita dengar dari facebook kan ? biase lah manusia tidak pernah lari dari dunia sosial mereka yang meyeronokkan lagi - lagi remaja zaman sekarang :)


facebook juga lah buat kita lalaikan ? betul tak kawan - kawan blogger fie semua ? kadang - kadang macam - macam cerita kita boleh dengar masaalah yang di hadapi didalam laman sosial ini . fie sendiri pun tak paham kenapa mereka tidak boleh guna laman sosial muka buku ini dengan baik . ini lah sebenarnya masaalah manusia yang tadak pandai bertolak ansur dan suke cari kesalahan orang sebab itu timbul persefahaman antara satu sama lain :)



belajarlah dari kesilafan masing - masing :)

Thank you for reading. Like and Comment if you may

Segmen CP | Jom Jadi Kawan!

 

 tuuu , nampak tak tajuk entry kali ni ?

fie nak jadi kawan lah . haha :)tak ade lah , fie nak joinlah dah lama juga lah fie tak join segmen macam ni . ade sapa sapa nak join . fie nak tag kawan kawan fie tetapi tak ade mood lah :) fie tag semua orang kejap lagi :) 



saya akan jadi kawan yang baek :)
 




Thank you for reading. Like and Comment if you may

randy pangalila

 

 selamat pagi kawan kawan :) 
 fie suke update story pagi pagi :) 


aww kenal tak dia sapa ?mestilah kenal kan ? randy pangalila lah .

story pasal dia sekarang cerita dia yang paling disukai ade lah NADA CINTA kan? fie sekarang ni pengumpul gambar randy yang comel nie ! fie suke dia dari dulu tau tau . sekarang dia pakwe fie yang rasmi . haha :P perasan kan . sekali sekala je berangan nak dapat kan  randy . randy tetap comel di hati saya :)

Thank you for reading. Like and Comment if you may

kem lembah genting

 

 selamat pagi kawan kawan :) 

alhamdullilah fie semakin sihat dari sakit tetapi bekas yang keluar masih belum sihat sepenuhnya :) fie redha kalau ini yang fie terima , fie pun bukan baik manepun :) sudah seminggu masuk hari ini fie demam tetapi dengan ubat dan bantuan dari NYA hanpir pulih demam fie , tetapi bukan ini yang fie nak cerita :) fie nak cerita tentang kisah kita di kem bersama-sama kawan :) 



kem lembah genting :) memang best gile lah kate kan :) fie jumpa ramai kawan - kawan yang baru , biasalah kalau pergi kem mesti jumpa kawan barulah :) nak tahu tak macam - macam aktiviti kita orang lakukan lagi - lagi pada masa hari pertama kita orang datang kita orang kene pasang kemah akhirnya setelah selesai memang kemah malam hari tersebut night walk :) wah kita orang terjumpa kulit pokok yang dah reput dan cendawan yang mane mereka ni bercahaya waktu malam :) lawa tau , rugi tak tengok :) 

 pada ke esokan pagi kita orang buat aktiviti senaman pagi bersama pakcik rimbo :) abang misai lah haha , lepas kita orang selesai senaman pagi kita orang kene masak dalam hutan :) nak tengok pic kita orang masak dekat sana ? 





yang comel dekat atas ni kawan fie :) cian dia . haha 



yang masakkan dekat atas ni macam biasa dari kumpulan terbaik kumplan no 2 :) kumpulan fie lah too ! haha , kene percaya tau tau



lepas tu petang kita orang semua buat abseling :) gambar budak budak yang comel :) 

muke budak budak yang come comel berlaka :) nasib gambar fie tak nampak :) 

nampak tak ? comel kan ? ni sepupu fie :) aww ! sayang dia lah ! 

 muke raksasa ! nasib muke fie tak nampak :) huh lega gila :) haha , comel bukan ?masa ni semua orang bersedia nak mandi sungai :) semua tak sabar :) 

pada masa kita orang semua tengah jungle tracking :) fie ade tapi muke fie tak nampak :)


semua kawan - kawan sudah lawa termasuk fie :) nampak tak fie ? tuu ! haha tunggu nak mandi sungai lagi ! mase ni lepas jungle tracking :)

sampai situ je lah cerita fie :) maaf lah cerita tidak semenarik mane pun . tapi fie hanya luahkan ape yang fie rase .



Thank you for reading. Like and Comment if you may

rindukan dia

 

 hai kawan-kawan . ? rindukan  fie tak ? mesti takkan ? haha , 


hari ni fie nak cerita satu blog blog itu hak milik nana lyna :) comel kan nama dia ? orang diapun comel ape :) fie bace blog dia tapi air mate fie tak henti-henti menitikkan air mata sebab kenapa ? fie tak dapat tahan . fie terlalu rindukan ikhwan tetapi dia sudah bahagia , bagi fie dia sudah bahagia bersama nana , takpe fie terima dan redha kalau ini jalan untuk fie lalui . fie cube tabah cume kadang-kadang fie tak dapat tahan rindu fie pada khairul ikhwan bin abdul rani ! dan dalam keluarga dia fie rindukan budak bernama aca ! comel :) fie hope next year dapat jumpa acah lagi ! tetapi kenangan sahaja lah :) bukan fie nak kecuh bagi tahu orang tetapi fie hanya luahkan apa yang fie rasa yang sudah lama fie simpan :'(

Thank you for reading. Like and Comment if you may

syafinaz kembali :)

      

 ape khabar kawan kawan fie ? 
syafinaz kembali berbloging :) 

 masa fie melawat kawan kawan blog fie , fie masuk dalam satu blog :) fie suke blog comel itu . nak tahu blog itu kepunyaan kakak lyssa fie rase awak kenal kan pada kakak lyssa ? mestilah kenal kan sebab kakak ni famouse dengan blog dia yang comel dan entry yang menarik :) 

dalam perjalaan ke blog kakak lyssa tadi fie jumpe satu entry nak tahu entry ape ? 






Ada 3 hal dalam hidup yang tidak boleh kembali :
1. Waktu
2. Kata - kata
3. Kesempatan


Ada 3 hal yang dapat menghancurkan hidup seseorang :
1. Kemarahan 
2. Keangkuhan 
3. Dendam


Ada 3 hal yang tidak boleh hilang :
1. Harapan
2. Keikhlasan
3. Kejujuran


Ada 3 hal yang paling berharga :
1. Kasih Sayang
2. Cinta
3. Kebaikan


Ada 3 hal dalam hidup yang tidak pernah pasti :
1. Kekayaan
2. Kejayaan
3. Mimpi


Ada 3 hal yang membentuk watak seseorang :
1. Komitmen
2. Ketulusan
3. Kerja Keras


Ada 3 hal yang membuatkan kita sukses :
1. Tekad
2. Kemahuan
3. Fokus


Ada 3 hal yang tidak pernah kita tahu :
1. Rezeki
2. Umur 
3. Jodoh


TAPI ............


Ada 3 hal dalam hidup yang pasti :
1. Tua
2. Sakit
3. Kematian
Ya Allah , sahabat saya yang membaca ini adalah sahabat yang soleh/solehah , kuat , sabar .
Sayangilah dia serta kasihilah dia . Tolong bantu tingkatkan kehidupannya , mudahkan rezekinya , sihatkan badannya .. Jika dia melangkah , selamatkanlah dia , mudahkan langkahnya ... Amin amin ya robbala'lamin ...

Thank you for reading. Like and Comment if you may

awak awak .

sumpah fie  sedih gile tengok blog nur izzuanie ! seriuse sedih gile . zizie saya tahu macam mane perasaan awak bile awak kehilangan orang yang awak sayang sangat . mungkin saya tak dapat rase apa yang awak rase . tapi awak . saya paham macam mane rasenye kehilangan orang yang kita sayang . awak saya terharu dengan blog awak . saya tahu awak rindu dia . sama-sama lah kita sedekah kan al-fatihah  :( sumpah saya sedih bace blog awak .



ni link blog dia kalau awak semua nk tengok

Thank you for reading. Like and Comment if you may

natasha zainal

 


awak awak :) ingat saya kan ?  saya ingat awak . so awak kene ingat saya :) saya sayang awak . seronok kenal awak . saya hope one day kita jumpe tau sayang kita boleh dating sama-sama . tak ade sapa kacau kita . haha :) 

about you :) 
  • natasya zainal !
  • chubby >.<
  • awak sporthing gile lah ! 
  • comel :) 
  • sweet 
  • awak kawan saya !

Thank you for reading. Like and Comment if you may

back to december :)


 back to december :) yeay sekarang dah 011211 :) dah bulan 12 dah :) tingal bulan ni untuk kita melangkah ke tahun hadapan :)  korang dah ade azam belum ? kalau belum cepat cepat pikir ape azam korang next year :)  jom kembali ke december :) 


sempena bulan december ni aku ade story tentang sorang boy aku kenal . haha . aku suke dia tapi aku rase aku tak mungkin bersama dia . aku banyak sebab kenape aku tak terima dia  :) dia lain dari lelaki yang aku kenal tapi aku sukar nak tafsir kan sifat dan ciri-ciri dia . macam aku cakap dia lain sikit . sebab toe aku tak bole paham dia :) tapi tak pe bagi aku SPM penting :) next year i coming :)  nak tengok tak picture boy yang saya cakap .

|
|
|
 
aww picture dia :) comel kan ? saya suke picture ny :)


Thank you for reading. Like and Comment if you may

awak awak :)



saya nak cakap saya suke awak pun tak juga :) saya dah nk SPM . saya nk fokus pada SPM. awak awak baek sangat tapi mungkin awak ni berbeza kud :) saya dah putus dengan amer tapi awak sering buat saya ceria dengan kehadiran awak dalam hidup saya :) tapi tak pe lah buata masa ny saya tak nk pikir perasaan toe semua . saya nk pikir ape yang penting iaitu SPM :) saya sayang SPM . next yeay here i come :) amer . awak nak pergi awak boleh pergi . saya rela kan ia . tak pea amer . saya bnyak lagi benda saya nk buat . bukan nak pikir kan perasaan awak jea ! perasaan saya pun awak tak pernah nk fikirkan ! accually tak ade awk dalam hidup saya buat saya lebih tenang dan saya tak perlu pikir perasaan orang laen :) tak perlu nak jaga hati orang :) tengss amer sebab pergi dari hidup saya :) tidak ade cinta dalam hati saya kecuali cinta saya pada DIA YANG MAHA ESA DAN CINTA PADA KEDUA IBU DAN AYAH SAYA :)
Thank you for reading. Like and Comment if you may

untuk awak

untuk sapa ea ? haha . untuk awak yang saya sayang , mula mula awak tak nak termia cinta saya kenape ? setelah awak bace semua isi hati saya dekat twiter baru awak tahu yang saya benar benar mencintai awak . tetapi sebelum tu awak tolak saya . mungkin awak sayang kan kekasih lama awak lagi betul tak ape saya cakap ? dan saya harap awak bole lupa kan kekasih lama awak bile bersama dengan saya .
saya sayang awak MOHD AMERUL !



awak awak tahu tak saya sayang dan suke awak sejak saya kenal awak mula mula sebab itu saya nak dekat dengan awak dengan cara jadi adik angkat awak . supaya awak tak syak ape ape tapi kan saya tak pandai sorok perasaan saya sebab saya takut kehilangan awak . saya tak nak kehilangan awak maca saya kehilangan orang yang saya sayang dulu ! bie , ingat kan tarikh ny 13.11.11 ? maksud nya kita sudah bersama kan ? ingat sayang tak akan lepas kan bia pada sesiapa pun termasuk EX bie ! jangan harap dia bole ambik bia balik bile dia dah meyesal suatu hari nanti ! sayang tak akan bagi tidak sesema sekali !
  because boy like you impossible to find . that why i dont want you go frm my life :)

Thank you for reading. Like and Comment if you may

tipu hati kita

salah ke kita nak tipu soal hati kita pada dia sebab untuk bagi dia happy  ? awak saya cube dekat dengan awak saya harap awak tidak marah saya kan ? awak saya tahu awak maseh cinta kan kekasih awak . kehadiran saya untuk membahagia kan awak . walaupun awak sayang saya hanya sebagai adek . itu sudah cukup buat saya . awk rase itu bahagia utk awak . dan dia juga bahagia utk saya :)

Thank you for reading. Like and Comment if you may

perasaan aku

hai kawan-kawan blog saya ? semua sehat tak ? fie  rindu nak update blog lah . sekarang ni cerita fie pasal perasaan ? salah ke fie nak sayang pada seseorang to ?




salah ke fie nak sayang dia ? fie baru kenal dengan dia masuk hari ni dah 3 hari tapi kan fie rase laen dengan dia kenape ek ? fie rase bahagia dengan dia dia suke buat fie tersenyum memang fie baru kenal dengan dia tapi fie rase macam sudah lama kenal dengan dia . fie tertarik dengan care dia . dia layan fie dengan baek . maybe perasaan seorang kawan jea kan ? fie sayang kan dia bukan seorang kawan atau abang tapi fie sayang dia lebih dari seorang kawan dan abang . malang nya dia maseh sayang kan kekasih lama nya yang jauh tingal kan dia di belakang tetapi dia maseh mahu kan nya ! dia cube mendapat kan nya tetapi hanya bersabar . yang fie bole sokong dia sedangkan fie sedih sangat , cemburu pun ade . takpe lah bagi fie kebahagiaan dia ade lah kebahigiaan fie :) fie akan tolong dia sedaya fie walaupun hati fie merana .


my words for you is boy like you impossible to find :( and i trying to make you know that i love you :)
Thank you for reading. Like and Comment if you may

barbie

fie dah lame tak update blog kan ? betul betul betul . lama lah juga ade lah dalam dua bulan . fie suke stalker blog orang ade cerita yang seronok . gembira . dan dia orang tak pernah lupe nak update blog macam fie . hehe >,< .


fie tengah tak ade kerja dah lah tak ade paper so tak datang sekolah . tak tahu nak buat ape itu lah pasal fie update blog kejap :) takpe kan ? blog orang laen semua comel comel ! jeles nye . lagi pun fie kesah ape . hahaa . jeles jea tak pe kan ,




 ape kene dengan gambar dekat atas ni ? ha sebenar nya bile tak ade kerja fie tengok cerita barbie . nak tahu cerita ape ? cerita barbie :) hehe , macam budak budak kan ? biase lah orang tak ade kerja . lagi pun fie bole belajar bahasa english degan mudah :) walaupun kurang paham accually fie still paham ape dia bagi tau :) cerita yang ie minat dalam banyak banyak yang fie tengok . fie minat cerita secret fairy :) cerita dia pasal persahabatan :) yang mula mla bergaduh dan akhir nya memaaf kan satu sama laen membuat kan mereka mempunyai real wings :) that so amazing !
Thank you for reading. Like and Comment if you may

tangan aku digigit kucing

tahu tak makluk allah yang digelar kucing ?? 





nak tahu kenape dengan tajuk kita hari ini?? kucing gigt tangan fie tahu tak ! sakitnye !!! sampai hati dia gigit fie.


cerita nya begini , pada mase tu fie dengan family baru balik dari open house rumah kawan mama kat semenyih , mase tuh dah masuk waktu azan asar . kita orang sekeluarga singga di masjid bedekatan . kat situ ade seekor kucing berbulu hitam dan kuning yang bercampur putih . kate orang tiga dalam satu macam gambar dekat atas  . comel tau dia . yang pelik kucing tu tahu mane dia nak dapat kan air kat masjid tu . mase fie nak solat kucing tu masuk dalam masjid dia kacau orang . fie bawak dia keluar masid dia masuk balik . fie biar kan sehingg fie habis solat . fie ambik dia fie baring kan dia kat baju fie dia terus tidur dengan lena . bile fie nak balik dari masjid dengan family fie bawak dia keluar lagi . dia mengamuk bagai nak rak minta dilepas dan terus gigit tangan fie . geram nya rase . tapi dia lari terus masuk balik dalam masjid tu . 

 sian kucing tu sapa lah buang dia kat situ . tapi rase nya dia selamat dekat situ :) fie nak bela tapi mama fie tak bagi sedih nya :'( . huhu .

Thank you for reading. Like and Comment if you may

raya :)

wah ? dah raya . maaf lah fie baru update blog :) jangan marah , maklumlah sebuk memanjang .ape khabar pembace blog fie ? sehad ? alhamdullilah kalau sehad . sekarang fie nak cerita pada hari raya pertama . wah :) satu keluarga baju yang sama , sweet nye . hahaha . fie dapat duit raya walaupun fie dah besar panjang . #tak malu kan ? 


hari raya kedua pulak fie pergi rumah sedara yang jauh dengan family . tak silap fie ade 5 atau 6 family ikut :) best kan . tapi nak tahu tak mase tu fie pakai baju jubah ala ang fie cerita pada bulan puase hari tu . haha . macam mak orang , mase nak balik dari beraya rumah fie salam makcik tapi yang hampeh ! fie tak dapat duit raya tapikan sepupu fie yang sama baya dia dapat . ERHG! tak adil . haha tapi fie tak kesa sangat :) mase dalam perjalan balik tanya mama fie . 

saya : mama akak pakai baju ni macam orang sudah kerja ke ?
 mama : memang pun , muke mature sangat !
saya : ( hanya mampu tergelak)

siankan fie . tapi takpe lah . yang pasti fie bahagia :) hahaha

Thank you for reading. Like and Comment if you may

baju raya :)

fie dah pandai tau :) pandai jahit manik dekat baju . now dah tambah lagi dua baju raya . sedangkan baju itu dah lama tahu . cube tambah manik dah nampak mahal . wah ! mengambil masa dan kene ade kesabaran tahu . jangan lupe kalau nak buat kne tekun . degisn nye nanti fie tunjuk . 

wah lagi 4 hari nak raya :) yeay yeay . tak sabar lah . agak nya kemana korang beraya tahun ni :) fie sama je tak kemana ke johor juga pergi nya . tapi kurang seronok lah sebab atok fie sakit . seboh nya  :( . kesian atok fie . tapi nak buat macam mane dah ketentuaan ilahi kan ? fie dan sekeluarga hanya redha ketentuaan ilahi :) mesti ade yang tak sabar nak raya kan , tipu lah kalau awak awak semua tak nanti saat ini . :)  

Thank you for reading. Like and Comment if you may

blog list :)

awak awkak saya sebuk hari ini . ala nak buat blog list . dah lame tak sekodeng blog orang laen . jom jadi stalker . hahaha :) nak ikut tak ? maaf post ni kurang menarik . jangan marah ..

Thank you for reading. Like and Comment if you may

jahat or baik ?



 nampak tak yang fie kotak kan warna merah to ? yang  fie akan cerita kan :)


jahat or baik ? betul lah kata perempuan kat atas tu .. fie ni disebalik tudung labuh je . tapi fie nak berubah bagi lah fie masa . kalau semua orang nak cerita buruk pasal fie sebab dosa lama fie . macam mane fie nak berubah ? bile tekanan banyak sangat ? fie harap sangat fie dapat berubah . sebab fie ikhlas . salah ke kalau nak berubah ? sebab semua orang nak cari salah fie . memang fie megaku fie salah fie tahu dosa fie . tapi korang tak layak hukum fie ! tak . yang layak hanya lah ALLAh yang maha esa . itu saja yang layak . ! cukup seksa fie . fie penat . fie sedih :(

Thank you for reading. Like and Comment if you may

belum habis puase dah beli awal baju raya

awak awak . saya baru jea semalam beli baju raya :) seronok . tapi baju raya saya tahun ni laen dari yang lain tau pakai jubah :) huhu . tak pernah fie pakai baju jubah :) tapi raya tahun ni pakai baju judah :) wah . baju fie warna hitam :) wah .agak nya macam mane fie kalau pakai baju jubah :). baju saya lebih kurang macam picture kat bawah ni ! 
yang baju warna hitam tuuuu .... 
hehe :) comel kan . ala sekali sekala buat post tentang baju ni .. mesti bosan kan ? hahaaa . betl tak sayang semua >.< . (tak tahu malu fie ni) . 

puase tahun ni lain dari tahun lepas . kenape ek ? tah lah fie rase macam to . ape pulak korang rase ? hurm rase macam tak ade semangat je nak puase and raya :( kecian fie kan . hahahah :) tak pe lah fie cube happy kan diri fie .. sebab fie maseh ade ibu dan ayah and family lagi lagi sekarang fie dah ade ikhwan :) mesti lagi meriah . fie harap fie akan ade kawan yang sentiase bersama fie dalam susah dan senang . bukan waktu senang je :) anywere terima kasih bace blog fie untuk hari ini :) 
THE END



Thank you for reading. Like and Comment if you may

awak awak :)

awak sayang ? saya tak tahulah status awak nak tuju pada sapa . tapi nampak nya macam pada saya ? kawan kawan nak tengok status dia ? 

nampak tak ? tak nampak clik lagi tau :)

saya tak pasti betul ke tak . tapi dia nie ex fie . huhu . foget about that .tapi kan fie suke kumpul gambar dia . tak tahu kenapa ? pelik lah dengan fie ni ! nak kata fie sayang dia tak juga ? ape lah fie ni . kankankan ???? awak saya memang dah berpunya :) tapi saya maseh sayang kan awak . :)

Thank you for reading. Like and Comment if you may

budak lelaki

 nampak tak boy kat atas ni ? 

nampak kan ? nak tahu tak dia ni playboy tak tahu lah kenape fie bole kenal dia . tapi dia baek . palyboy sebab batak dengan perempuan . nak kate hensome tak jauh mane pun . fie masuk kan fie hanya nak bagi tahu . hati hati dengan dia . dia ni akan buat ape saja untuk dapat kan ape dia mahu . bile dia dah muak dia akan buang :) nasib saya juga macam mane bole sayang dan cinta kan dia ? ahh ! sudah lah cerita pasal dia . terima kasih sudi membaca :)

Thank you for reading. Like and Comment if you may

status aku :)


aku tak tahu kenape lah lelaki ny suke cari pasal ? aku pelik lah .lagi pun kenape  nak cari pasal kalau kita bole berbaik . ni lah kaum lelaki yang suke cari pasal kate orang " kerana mulut badan binase". ito lah lelaki .

sudah lah cerita pasal tou :) cerita pasal fie punya blog . fie dah lama tak update blog . rase rindu pon ade . hurm fie cube rajin mengupdate blog :) hope korang semua happy bace blog fie . blog fie maybe tetap sama . tapi header fie dah uniqe ! nak tahu kenape ? fie baru pandai letak gambar dekat header :) fie suke sangat :) kesian fie ketinggalan zaman kan ? huhu :) 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

facebook ?

fie dah lah dah lame tak update blog . ksian pembace fie kan ? fie nak cerita pasal seseorang lah . adekan awak semua nak bace ? bace lah . 

tak salah kan kalau kita nak berubah . tetapi kenape masih ade orang pertikaikan perubahan kita ? tak salah kita nk berubah jadi yang lebih baek . nak tahu tak mak kita pernah cakap 
 kita tak boleh mengubah orang tetapi biar kita yang ubah diri kita . supaya lebih baek :)
tengss mama sebab nasihat kakak . kakak SAYANG mama :)
 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

kami :)


 ape macam gambar kat atas ? comel tak ? :)


hari ni ade cerita tentang dia :) nak tahu tak dia sape ? ala budak comel lah , muke dia macam jepun >< ergh ! suke nye tngok muke dia . nak tahu dia sape ? name dia nur hiidayah razali . cute sangat budak nya tapi kalau jalan dgn fie , fie nampak pendek . huhu :'( sedih nya , tapi tak pea tak kesa pon , nak tahu tak :) dia kadang-kadang kat kelas asik hilang jea . mane tak nye jumpe baby kat sebelah . haha (sekolah kita ade budak dia pangill budak toe baby . tak ade lah macam baby pon budak toe . besar je fie tngok ) dia ni degil tau ! geram kalau cakap dgn dia . tapi dia manje itu kelebihan dia . fie suke kawan dengan dia . fie tahu dia baek tapi dia kene pandai pilih kawan lah . supaya dia jadi budak yang baek . fie sentiase ade dengan dia bile dia sedih kalau dia nak konsi . bia lah dia tak perlu kan fie waktu dia tengah gembira . asal kan fie ade waktu dia sedih :) fie sayang kan dia . fie hope hubungan persahabatan kita orang tak hilang :) fie nak sangat dia selalu ade degan fie dan fie tak nak dia berubah . satu jea fie nak dia ade dengan fie bile fie susah dan senang . dan fie akan sentiase ade bile dia perlu kan . dan fie sentiase beri dia semagat :)

budak keding :) aku sayang kau sangat-sangat

Thank you for reading. Like and Comment if you may

kehidupan :)



wah :) dah lame juga fie tak update blog kan :) rindu gile lah . haha , wie korang nak tak dengar cerita fie ? cerita cinta lah ? pasal kawan fie . tadi fie soal siasat dia kat kelas akhirnya dia jujur juga .penat juga interview dia tadi . haha ,siap tergelak-gelak kita orang :)

persoalan nya sekarang ? kenape perempuan mudah rase sayang pada seseorang itu ? sebab kata-kata dia yang sangat indah ? haha . ini lah perempuan mudah sangat percaya kate-kate lelaki ?

fie banyak kenalan tapi dalam perkenalan fie ade yang fie tanye sudah berpunya ke? fie tanye perempuan jea . fie tanya kenpa tak nak ade pasangan ? jawapan yang sama fie dengar sebab pernah sakit hati dengan kekasih lame :) korang ni cube lah paham satu sama lain . tapi kalau baya macam fie tak payah bercinta pon tak pe kan ? hehe  >< , 


ni lah lumrah manusia yang ingin rase disayangi dan dicintai kan ? tapi bile kecewa salah kan satu sama lain sedangkan diri sendiri pon terlibat . ini lah manusi yang tak pernah nak paham sesama sendiri :) tak salah kalau kita cube berinteraksi secara baek bile bergaduh ? betul tak kate fie ? hurm itu masaalh korang kan so korang pikir kan ape yang korang patut buat kalau korang rase itu yg terbaek buat lah :) 



cinta yang tak pernah ade titik nya kalau kita yang tidak meletak kan nya :)

Thank you for reading. Like and Comment if you may

mase cuti :)

sudah 5 hari berlalu baru nak update blog lah . maaf kawan-kawan blog . serius lah susah nk update cerita baru . hari itu tak update lagi sebab amabr tak dapat lagi . sekarang dah ade dah gambar , 

tapi sebelum itu fie ade story lah . fie ade pergi kem :) nak tahu kem ape ?? 
KEM JATI DIRI REMAJA , dekat SUNGAI LUI , HULU LANGAT :) best tau :)
ini gambar kita orang semua sebelum melakau kan aktiviti pagi itu
cari lah fie kalau tahu :) 5dari kiri  . hehe XD . buruk si mase ny .


------------------------------------------------------------------------


 dalam 31 orang ini kita orang dibahagi kepada 3 group .
group 1 nama kumpulan VIBRANT



----------------------------------------------------------------

yang ini kumpulan fie . kumpulan kedua name kumpulan
WIFAS , nak tahu kenape ? sebab gabungan name kami semua 


comel tak kumpulan kita orang . nak  fie sebot satu satu name diaorang 
dari kiri tau ,
aisyah , syafiqah , syafinaz (fie) , wan , arip , aiman , imran , faris , aiman , solihin .
mase kat sana . aku dgn wan memang rapat . kira karib juga lah . 

---------------------------------------------------------------------

kumpulan yg ketiga name kumpulan EVERGREEN
pelik pelik jea name kan ? hahah 


maaf fie tak beberape ingat name dia orang semua . :)

---------------------------------------------------------------

kita orang setia kumpulan mesti ade yg rapat . haha . aktivii kita orang semua
 ade yg seronok dan tidak seronok , laluan berhalangan seperti dan kne lalu monkey bar :) salah satu gambar kat monkey bar . tapi mase ni kita orang semua dah di pakse kene terjun dekat air yg bucuk tuh


hahaha :) bucuk kan kawan kawan :) 

yang tadi boy . yang ini gurl pulak :) 
end :)
------------------------------------------------------------------


lepas itu kta orang naek flaying fox pulak . hahah , nk tahu yg kelakar kawan fie tuh nak terkencing bile sampai kat atas pokok termpat nk turun fling fox tuh dy bole terkecit sikit . hahaha. macam macam lah dia orang ny . 

----------------------------------------------------------------


keesokan hari kitaorang semua naek high rope and low rope :)tahu ak betape tingg nye high rope . low rope oke lagi tapi high rope fie dah takot . dah lah tingg .hilang rase gayat pada tinggi . tapi bergetar getar tali dekat high rope bile kawan fie name dy meera naek high rope tuh . hahah 

---------------------------------------------------

banyak lagi aktiviti . kita orang nk pergi air terjun pun kene lalu hutan tau . ingat senang nk hadari semua rintangan yg kita orang lalui . hahaha . :) seronok gak lah . paliang aku tak suke kene gigit pacat :) eeeyyyuuuuu . tolong lah geli tau abis kaki fie darah :P . tapi pengalaman tak bole lupe lah . seperti aktiviti burung hantu , kembara alam , jungle traking , malam bersama lilin :) wow . hebat2 semua . tapi yg fie tak lupe spa lumpur bersama akak syud :) hehehe . 

thankz pegalaman yg hebat dan pengajaran yg bnyak
terima kasih pada
akak syud , 
akak najwa , 
abg faiz , 
abg hazim ,
abg wafi ,
abang kamal ,
kawan kawan fie :)

wan ( yg teristimewa )
solihin :) 
abg elmo :) 
ameera , nisaa 
ellya , atikah
aisyah , wani 
nana , ekin 
syafiqah , imran 
aiman , arip 
aiman , faris
fadhil , mathathir 
TERIMA KASIH IBU DAN AYAH KERANA BAWAK AKAK KE KEM INI . AKAK SERONOK SANGAT 

MAMA DAN AYAH AKAK SAAAAAAAYANG MAMA DAN AYAH , MAMA DAN AYAH LAH MAMA AYAH AKAK DI DUNIA DAN DI AKHIRAT :)

nak tengok gambar kami semua ? cube clik bawah ini :) tertakluk pada terma dan syarat . jgn copy2 tau :)

KJDR ( 1 )

KJDR ( 2 )

KJDR ( 2 )

Thank you for reading. Like and Comment if you may

pasti boring




tahu tak parent fie keluar pergi bandung , pergh ! jauh nya dari malaysia . kalau pergi dua hari tak pe lah . ini pergi sampai 4 hari . lama lah . mesti rindu kan . mom and dad jangan lama-lama tau :) akak and adik-adik menanti mama and ayah balik :) baru je pergi dah rindu . ape lah fie ni . name pon anak manje . mane tak nye . malu lah , dah lah fie ni anak sulung tapi gada-gada dengan mom and dad >< . malu malu nye . 



Thank you for reading. Like and Comment if you may

lagu baru :)

perasan tak ? fie letak lagu baru dengar tau jangan tak dengar . bile tak nak dengar pause tau fie suke sangat lagu ni . sebab dia sedih ape yang berlaku dalam hidup kita semestinya bahagia :) mesti ade kesedihan dalam seyuman . fie nak update selalu blog mulai sekarang , fie nak jadi orang yang selalu aktive blog . fie nak balajar lebih lagi dalam blog :) fie banyak terhutang budi pada blog laen yang mencantik kan blog fie :) dieorang punya tuto's terbaik sangat :)

Thank you for reading. Like and Comment if you may

dari jauh .........

ape korang rase kalau korang semua kene games dengan boy yang tak paham perasaan korang semua ? sedih bukan ? macam itu lah ape yang aku rase . aku harap sangat yang dia tahu itu semua . aku sayang kan dia . dia lah segala nya bagi aku .. tapi satu hari nanti dia akan tahu  .

tadi fie online facebook , fie tengok inbox fie ade sorang budak sent satu lagu . sedih tau , maybe korang dah pernah dengar tapi bagi fie , fie baru dengar lagu itu . sedih bile fie dengar , air mate ini tak henti-henti keluarkan air mate . nak tahu tak lagu ape ? dari jauh ... tajuk lagu dia . sedih lagi-lagi orang yang baru lepas kene games or ditinggalkan . memang sedih lah . fie rase lagu ini dah lame . fie pon baru dengar lagu ni . jom dengar 


Tiada malam lena tidurku
Hanya igauan mimpi yang pilu
Kerna setiap kali ku pejamkan mata
Ku hanya terlihat dirimu
Mengapa aku masih menanti
Harapan yang kian tidak pasti
Walau ku sedar hakikatnya
Kau takkan kembali di sisi
Chorus
Walau kau tidak perlukan ku
Aku tetap mendoakan kebahagian mu
Tapi hanya satu yang ku pinta
Izinkan ku menyintaimu dari jauh
Walau aku pernah menyatakan
Yang ku telah lepaskan segala
Hakikatnya hati kecilku masih menyinta
Aku simpan saja perasaanku
Menahan derita dalam rindu
Ulang Chorus
Walau ku sedar hakikatnya
Kau takkan kembali di sisi
Ulang Chorus
Izinkan ku menyintaimu
Izinkan ku menyintaimu dari jauh
Dari jauh





Thank you for reading. Like and Comment if you may

kenangan bersama dia :)

dah lame kod fie tak update blog . rindu rase dihati , hehe jom-jom update sama-sama dengan fie . fie nak update tentang fie hag out hari sabtu 07/05/2011 hari itu . mase tuh fedup gile nk tunggu member tapi seronok juga tau . jom tngok picca yg terhebat dari kita orang . haha . maaf lah hang dekat-dekat sini jea . 

HOTSTUFF :)








salam sayang fienaz

Thank you for reading. Like and Comment if you may

salah ke nk sewel :)


salam dan selamat sejahtera kawan-kawan :) story saya hari ini ?? ape agak nya ek ? jom dengar semua , hehex . awk rase ape saya nk cerita .member kelas saya iaitu hidayah razali and nora maya sari datang rumah saya . ape lagi kita orang borak-borak kat dalam bilik .

lepas itu ade sorang budak nama ni kelaparan . sebok je dah lah datang rumah orang tak bawak buah tangan tibe-tibe nak makan je tahu nya . hahah .*maaf kalau terase . lepas tuh fie pon bercadang untuk masak nasi goreng :) daya pon sebok-sebok jea nk teman hehe :) lepas fie dah pergi dapur tibe-tibe nora pon daya ajak sekali , adoyai . ape lah daya ni ! sempit dapur , hahax .

macam-macam bunyi keluar dari dapur . anak dara masak teruk betul , hahax . tahu tak ? nk bocor rahsia sikit . ade salah sorang dari kita orang ni . tak tahu mane satu sayur sawi , kangkung , dan dia tak mkn bawang . hehex , kelakar betul lah budak tuh . tapi dia comel tau . suke tngok muke dia , dia cute sangat .

lepas kita orang masak kita orang makan lah . dah betul lah , lepas masak mesti kene makan . hehex , kita orang pon ape lagi menghadap lah laptop , kita orang semua webcab nak tngok salah satu gambar yang gile-gile .

 gambar yang agak gile bagi aku :)


Thank you for reading. Like and Comment if you may

ade orang suke aku ?

nak thu cerita dia ? laen kali je lah . hahaxx . oke oke aku cerita , aku pangil dia dengan nama F oke . masa itu minggu sains dan matematik tau ade pameran kat sekolah kat dewan tau . ade ular , nak tahu tak ? fie sentuh ular ! haha . first time ! lepas nak balik aku duduk rilex-rilex kat belakang dewan tau . si F ni datang dekat tau dia duduk kat sebelah meja fie duduk .. dia pangil fie sebab nak cakap something tau dia mintx no fon fie . hahax terkejut . fie cakap nak buat ape ? dia kate saja-saja


seminggu lepas itu dia online facebook . dia cakap dia nak coup dengan fie . gile ke ape dia tuh  ? pening-pening haha . fie cakap kat dia " kau gile ke ape " dia kate dia serius . haha kelakar je dia . tapi lebih elok kita sayang pada orang yg ade depan mata kita kan? bia kita tak hilang dia . :) 

kehidupan tak semua indah . hargai yg ade depan mata sebelum di pergi selamanya :)


salam sayang dari fienaz

Thank you for reading. Like and Comment if you may

tutorial dari akak ayun


tutorial yang menarik dari akak ayun





                 Styling Wide Pashmina-2











volume hijab









 Styling small width shawl











pashmina twist style










antara video yang fie suke lah . tak tahu lah awk-awk semua . nak tengok lebih bnyak buka lah blog akak ayun . dkat blog list fie ade . meh ramai-ramai kita nampak pelik . haha tapi kalau keluar hampir macam-macam fasion pashmina yg fie jumpe . haha . good luck akak ayun ! 


 salam sayang dari saya untuk akak ayun 

Thank you for reading. Like and Comment if you may

WOW menarik ! blog ayunayunar best !

cerita menarik lah . akak ayun punya blog buat tutorial lagi nk tngok jom .clik blog akak ayun tau cube tngok gambar akak ayun jom ramai-ramai 


comel kan ? hehe syg akak lah  

satu lagi gambar heheeex .. 


ape macam ??? 
 ade comel macam kucing ny tak . hahahaxx . comel lagi akak ayun 
sumpah akak kita suke kat akak sangat-sangat . tah bile datang jumpe akak sebab kita dok kat ampang . akak mane datang amapang . sedih uh macam nk nangis je 

satu hari nanti kita akan jumpe juga akak . sayang akak ! akak nk tahu tak blog akak punya pasal jadi kan saya macam ini !!!!


 

or . 


hahaaaax gamabr ini tak ade kenemegena langsung la . adoy ! 
hahaha . 

thankz akak kita sayang akak ! 

salam sayang dari fienaz 



Thank you for reading. Like and Comment if you may

 
Copyright © 2010-2011.segala yang tercatat adalah hak nurulsyafinazhusni